Нова ціна на газ «запрацює» тільки з 1 лютого

Ілюстративне фото

Платіжки для оплати за газ по новому, зниженому, тарифу – 6,99 грн. за кубометр – споживачі отримають лише у березні. У лютому доведеться заплатити по-старому – 9,9 гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації із посиланням на заступника голови ОДА Тетяну Єгорову-Луценко.

За її словами, знижені ціни будуть діяти для споживачів з 1 лютого.

«Людям треба роз’яснити, що в лютому вони отримають платіжки з цінами, які діють на сьогодні. Попередити про те, що в березні вони будуть платити, як і було обіцяно, за зниженими тарифами. Але це потрібно зробити в зрозумілій формі для всіх споживачів, щоб не було непорозумінь і обурення », – зазначила чиновниця.

Планується навіть створення на базі обладміністрації «інформаційного майданчика для обговорення питань, пов’язаних з тарифами на комунальні послуги». До роботи цього «майданчика» обласна влада має намір залучити «представників підприємств-постачальників, громадськості та територіальних громад регіону». У якій формі працюватиме даний «майданчик», не конкретизується.

Як повідомляв Харків Times, уряд прийняв рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме «до завершення опалювального сезону або до завершення карантину».