Колишній директор заводу імені Малишева звільнений за п’яний дебош на дорозі (відео)

Фото: ТСН

52-річний уродженець Харкова, колишній директор ДП Завод імені Малишева Віталій Немилостивий, який піднявся по кар’єрних сходах до заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, звільнений з займаної посади за п’яний дебош на дорозі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаль в Telegram.

“Поведінка, яку дозволив собі заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталій Немілостівий, є неприпустимою. Усі мають бути рівними перед законом. Тому ми оперативно звільнили заступника міністра.”, – говориться в повідомленні.

Рішення про звільнення було прийнято після того, як ЗМІ оприлюднили відео, на якому Немилостивий, який порушив ПДР, влаштував дебош на дорозі.

“Ви ох ** їли? Руки прибрав! Я замміністра”, – так Немилостивий спілкувався з патрульними. Інспектори зупинили його Mercedes за порушення ПДР: чиновник виїхав на дорогу з одностороннім рухом. Судячи з кадрів, в момент конфлікту, який стався ще 30 грудня 2020 го, Немилостивий був п’яний. Заступник міністра віддав ключі поліції і почав йти, однак правоохоронці вимагали, щоб він залишився, мабуть, для оформлення протоколу.

“Руки прибрав! Я заступник міністра … Я радий, що ви фіксуєте. Я пішов, а ви оформляйте”, – відповідав чиновник.

На попередження, що його затримають, Немилостивий сказав: “Будь ласка”. Незабаром після перепалки почалася коротка бійка. Чиновник кричав: “Ви а ** рели! Руки прибрав!”. Судячи з кадрів, чиновника поклали на землю і вдягли наручники.

В Офісі Президента України вітали рішення Кабміну про звільнення Немилостивого.

«Ніякого виправдання такій поведінці бути не може – людина втратила адекватність і заслуговує максимально жорсткої реакції», – повідомляє прес-служба ОП.

Довідка:

Віталій Немилостивий народився в Харкові 26 квітня 1968 року. У 1994 році закінчив Харківський педагогічний інститут ім. Г. Сковороди, в 2001-му – Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого (спеціальність – юрист).

Трудовий шлях він почав у квітні 1995 року в АТ “Автомобілі Росії”, де пропрацював два роки. Обіймав посади президента, директора із зовнішньоекономічної діяльності.

У 2006-2007 рр. Віталій Немилостивий працював першим заступником гендиректора, в.о. гендиректора, гендиректором ДП Завод імені Малишева у Харкові.

З 2010 по 2011 рік Немилостивий працював заступником міністра промислової політики (уряд Миколи Азарова). З 2007 по 2010 був першим заступником міністра промислової політики (уряд Юлії Тимошенко). З 2012 по 2014 роки був народним депутатом (від “Батьківщини”).

У серпні 2020 року Віталій Немилостивий став заступником міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.