«Валківський мінер» може сісти на шість років (фото)

Поліція затримала 41-річного мешканця села Черемушна Валківського району області за підозрою в тому, що сьогодні, 20 січня, він зробив хибне повідомлення про мінування всіх шкіл і дитячих садків, а також міськради й відділення поліції у райцентрі Валки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення від невідомого чоловіка про замінування шести установ у Валках надійшло на телефон відділення №1 Богодухівського районного відділу поліції о 08:10. За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативна група та групи реагування патрульної поліції, вибухотехніки зі службовим собакою та керівництво райвідділу. З приміщень евакуювали понад сто осіб.

«Правоохоронці оглянули близько 12500 квадратних метрів приміщень і майже 35 тисяч квадратних метрів прилеглої території. Жодних вибухових пристроїв або вибухових речовин не виявлено», – йдеться у повідомленні.

Особу «мінера» вдалося встановити досить швидко. Підозрюваний мешканець Черемушної вже зізнався у скоєному, він затриманий.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Тепер «мінеру» загрожує до шести років позбавлення волі, він затриманий та чекає на повідомлення про підозру.

Як повідомляв Харків Times, повідомлення про мінування двох сервісних центрів МВС на вулиці Шевченка у Київському районі міста, що надійшли до поліції 29 грудня, виявилися неправдивими.