Штепа вперше за два місяці приїхала до суду

Фото: suspilne.media

20 січня у Орджонікідзевському районному суді Харкова продовжили слухання у справі колишньої  очільниці Слов’янська Нелі Штепи, яку обвинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Уперше за два місяці обвинувачена прибула до суду.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Штепа просила перенести засідання через погане самопочуття, скаржилася на підвищену температуру. Однак засідання продовжилося

У режимі відеоконференції допитують свідка з боку обвинувачення зі Слов’янська. Жителька Слов’янська розповіла про погрози родині з боку Штепи та її чоловіка, обвинувачена це заперечила.

“Я вже більше ніж три роки перебуваю без будь-якого запобіжного заходу, якщо я тільки не хворію, я приїжджаю в суд. Нікому я не погрожую”, — заявила Штепа.

Під час слухання оголошували перерву, щоб налаштувати зв’язок між судами. На засіданні присутні двоє захисників Штепи. Обвинувачення підтримує Олександр Чекін.

Як повідомляв Харків Times, Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 КК (створення терористичної групи чи організації). У 2017 випустили — сплив термін запобіжного заходу. За цей час у справі Штепи п’ять разів змінювали колегію судів та самі суди.

Суд в Харкові понад два роки не може обрати запобіжний захід Штепі. Починаючи з 12 червня 2018 року Орджонікідзевський райсуд неодноразово переносив продовження підготовчого засідання.

Востаннє дотепер Штепа була в суді у Харкові наприкінці листопада. Її чекали на засіданні у грудні, але вона не приїжджала. Прокурор просив суд вжити заходів до обвинуваченої, щоб вона з’явилась у суді.

Ексмер Слов’янська Неля Штепа отримала компенсацію 3600 євро, яку за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) їй мала виплатити держава Україна.