На Павловому полі в мороз майже не топлять

Фото: uaenergy.com.ua

Робота по відновленню теплопостачання в будинках харків’ян на Павловому Полі ведеться цілодобово, повідомив сьогодні, 20 січня, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Терехов зазначив, що аварійна ситуація виникла через неякісну підготовку “Харківських теплових мереж” до опалювального сезону.

“Підбиваючи підсумки фінансування минулого року, можу сказати, що на “Харківські теплові мережі” було виділено безпрецедентні суми. Це близько 3 млрд грн. – з міського бюджету та Світового банку. Як я вже казав, підприємство стало своєрідною “чорною дірою”. Тому сьогодні на апаратній нараді я ретельно розбирався і сам виїжджав на цю котельню. Можу вам сказати, що ситуація не з легких, але ми цю проблему усунемо. Новий кризовий менеджер, який буде призначений на “Харківські теплові мережі”, з нашою допомогою цю ситуацію повністю вирівняє”, – сказав Терехов.

Він також повідомив, що новий генеральний директор КП “Харківські теплові мережі” буде представлений найближчим часом. За словами Ігоря Терехова, це буде грамотний керівник з великим досвідом виведення підприємств із кризових ситуацій.На сайті КП “ХТС” поточної інформації про аварію немає.

“Батареї топляться, але вони ледь теплі, в квартирі холодно, ходжу в двох светрах”, – сказала Харків Times мешканка одного з будинків по вулиці 23 Серпня.

Жителі Павлова Поля пишуть в Telegram-каналі диспетчерської служби “1562” про холод в своїх квартирах. “Все Павлово поле сидить без опалення”, – пише користувач з ніком vlad 5533. “Старицького, 16. В кухні та у ванній немає опалення взагалі, може завоздушка – не знаю, в кімнатах ледве тепло, спимо під трьома ковдрами”, – пише Violetta. “Дерев’янко, 46 четвертий день батареї ледве теплі, гаряча вода теж”, – скаржиться Валентина. “Вул. Космонавтів теж батареї ледве-ледве, і гаряча вода теж”, – пише Sheph Ali. “Вул. 23 Серпня, 75… З ночі суботи (четверту добу) батареї ледве теплі, в квартирі 15-16 (градусів)”, – підтверджує Tamara.

Як повідомляв Харків Times, генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв 5 січня звільнений із займаної посади як такий, що «не виправдав довіри».

Секретар міськради Ігор Терехов заявив, що новий менеджмент на комунальному підприємстві «Харківські теплові мережі» почне роботу з аудиторської перевірки підприємства.