Харківські прикордонники затримали чоловіка, який приїхав з РФ на снігоході (відео)

Фото: Державна прикордонна служба України

Увечері 19 січня прикордонники Харківського загону за незаконне перетинання кордону затримали 38-річного жителя Куп’янського району. Порушник приїхав в Україну з РФ на снігоході.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДПСУ.

Свіжий слід снігохода, що веде з РФ, виявив патруль відділу «Тополі». Рухаючись уздовж борозни, залишеної снігоходом, українські правоохоронці наздогнали транспортний засіб в районі села Хатнє. З’ясувалося, що на снігоході каталися двоє чоловіків.

Водій розповів, що снігохід купив в Росії. Доставити покупку додому вирішив самоходом – безпосередньо через державний кордон, в обхід пунктів пропуску. За словами порушника, в Україні, біля кордону зустрів свого знайомого, жителя села Хатнє, додому до якого вони поїхали.

На водія прикордонники склали протокол за незаконне перетинання державного кордону, на пасажира – за порушення прикордонного режиму, оскільки знаходився в прикордонні без документів, що засвідчують особу. Вилучений снігохід буде переданий співробітникам митниці для прийняття подальшого правового рішення.

Як повідомляв Харків Times, в пункті пропуску «Гоптівка» 52-річний громадянин Туреччини, який пішки прямував з Росії в Україну, намагався підкупити співробітників Харківського прикордонного загону.