У Харкові «евробляхери» пікетують Управління патрульної поліції

Фото: suspilne.media

Близько сотні власників авто з іноземною реєстрацією вийшли на пікет під Управління патрульної поліції Харківської області 18 січня. Вони вимагають роз’яснити, за що та на яких підставах штрафують їх «товаришів по нещастю» і чому почали саме з Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Як повідомляє кореспондент, біля управління не менше 100 чоловік, деякі з них тримають прапори з символікою організації «Авто Євро Сила».

«Заявили, що власників авто на єврономерах штрафуватимуть мінімум на 8500 грн, при повторному – на 17 000. Люди зібралися, щоб висловити з цього приводу своє невдоволення і відстояти свої права», – сказав один з учасників акції.

«Це сталося різко, в інших областях ніхто нікого не чіпає!» – заявив представник організації «Авто Євро Сила» Сергій Данилов. За його словами, автомобілістів про нововведення не попереджали.

До протестувальників вийшла начальниця Управління патрульної поліції Олена Стрижак.

«По-перше, в наші обов’язки не входить «повідомляти». У нас є поточна робота, службові обов’язки. Те, що у нас з’явився доступ до митної бази, це правда, на інформаційний запит «Авто Євро Сили» я надала відповідь», – сказала Стрижак.

За її словами, днями поліція отримала доступ до митної бази, і тепер патрульні мають право перевіряти реєстрацію авто та виписувати штрафи водіям, що не розмитнили автомобілі. Харківський регіон отримав доступ до бази першим, оскільки, за словами Стрижак, збільшилася кількість аварій за участю автомобілів на єврономерах.

Протестуючі вимагають від Стрижак відповісти, хто саме дав наказ штрафувати водіїв з іноземною реєстрацією.

Фото: suspilne.media