У Харківській області працюють близько 500 пунктів обігріву

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області функціонує 450 пунктів обігріву, відкриті для всіх, кого мороз застав зненацька. Ще 54 пункти обігріву функціонують на базі підрозділів Харківського облавтодору.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Рішення про відкриття пунктів обігріву прийнято представниками місцевої влади у зв’язку з погіршенням погодних умов на території Харківської області, відзначили в Департаменті цивільного захисту облдержадміністрації.

За інформацією синоптиків, 19 січня в Харківській області очікується температура вночі 18 – 23° морозу, вдень 11 – 16° морозу.

Найбільше в області – стаціонарних пунктів обігріву. Їх розмістили в сільрадах, школах, Палацах культури, Центрах надання адмінпослуг, в приміщеннях медичних амбулаторій. Також є наметові і пересувні пункти обігріву.

Перелік стаціонарних пунктів обігріву населення, визначених у зимовий період 2020-2021 років, можна подивитися тут.

Крім того, 54 пункту обігріву функціонують на базі підрозділів Харківського облавтодору у всіх районах області: у них можуть отримати допомогу водії, які опинилися в пробках або потрапили в аварійні ситуації.

Також, у разі необхідності, ГУ ДСНС в Харківській області може розгорнути дев’ять пересувних пунктів обігріву.

Як повідомляв Харків Times, в період з 16 по 21 січня в Харківській області очікується істотне зниження температури повітря.