Морози в Харківській області: п’ять переохолоджень, одне ДТП, жодного обриву дротів

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Станом на 9:00 18 січня ситуація в області далека від надзвичайної. І навіть сніг, що пішов ввечері, не спричинив відключень електрики або колапсу на дорогах.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Протягом доби на дорогах області працювало 124 одиниці спецтехніки та 177 працівників дорожнього господарства.

Для обробки доріг використано 292 м³ протиожеледних матеріалів.

Вранці та вдень 17 січня по області було ясно, без опадів. Приблизно о 21:00 годині в північно-східній частині області почалися опади у вигляді снігу.

На 7:00 ранку 18 січня по області хмарно, спостерігаються опади у вигляді снігу в східній і центральній частині області, а саме: Балаклійському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Дворічанському, Зміївському, Ізюмському, Куп’янському, Лозівському, Первомайському, Чугуївському та Харківському районах. В інших районах без опадів.

Температура повітря становила вночі від -13°С до -18°С, вдень синоптики обіцяють від -12°С до -19°С.

Протягом доби зафіксовано 1 ДТП на дорозі місцевого значення; 5 обморожень (переохолоджень): 4 в Харкові та 1 в області. Всім постраждалим надана медична допомога. До пунктів обігріву поки ніхто не звернувся.

Обривів на лініях електропередач або інших аварійних ситуацій станом на 6:00 немає.

Як повідомляв Харків Times, на 16—21 січня до нас прийшов арктичний холод.

На період значного похолодання на території області відкрили 453 пункти обігріву для громадян, яких морози застануть зненацька. Ще 54 пункти обігріву функціонують на базі підрозділів Харківського облавтодору.