Харків’янин «замінував» газопровід

У Харкові поліція встановила особу зловмисника, який зробив неправдиве повідомлення про мінування газопроводу. Чоловік перебуває на обліку у лікаря-психіатра і зловживає алкоголем.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

16 січня о 22:15 невідомий зателефонував диспетчеру служби «101» і заявив, що підірве газопровід, який веде до Харкова.

В ході перевірки інформації співробітники поліції встановили, що до зазначеної події може бути причетний 49-річний харків’янин.

Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали за адресою проживання громадянина, з’ясували, що він знаходиться в неадекватному стані. Його сусіди підтвердили, що чоловік страждає на психічні розлади та регулярно вживає спиртні напої.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі.

На даний час вирішується питання про взяття 49-річного громадянина до медичного закладу.

Як повідомляв Харків Times, 37-річний мешканець селища Ківшарівка в стані алкогольного сп’яніння зробив неправдивий виклик про замінування місцевого відділення банку. По телефону він докладно розповів, з чого складається вибухівка.