У Харківській області борги за газ виросли до 3 мільярдів гривень

Фото: ukranews.com

У Харківській області за станом на 1 січня 2021 заборгованість жителів, які є клієнтами ТОВ «Харківгаз збут» за спожитий газ склала 3 млрд грн. За рік вона збільшилася на 300 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

“Всього за минулий рік клієнти «Харківгаз збут» спожили понад 545 млн кубометрів природного газу на загальну суму близько 3,3 млрд грн. Ці показники споживання менші, ніж у 2019 році: тоді населення використало більше 547 млн кубометрів блакитного палива на 3,8 млрд грн. Серед основних причин скорочення споживання — зростання ціни та минула аномально тепла зима.”, – розповіли в компанії.

За даними компанії, рівень оплати за спожитий газ у 2020 році був найвищим в середині року і становив 100%, на початку і в кінці року – склав 89%.

Станом на 1 січня 2021 близько 970 000 домоволодінь Харківського регіону є клієнтами ТОВ «Харківгаз збут».

Як повідомляв Харків Times, в січні вартість природного газу для побутових споживачів підвищилася та склала 9,9 грн за кубометр для абонентів Харківгаззбуту та 7,22 грн за кубометр для тих, хто купує блакитне паливо безпосередньо у компанії «Нафтогаз України».

У Харківській області пройшли акції протесту проти підвищення тарифів на газ і комунальні послуги. Люди вийшли протестувати, зокрема, в Чугуєві, Новій Водолазі, Люботині, Балаклії.

7 січня через підвищення тарифів на електрику та постачання газу протестуючі на годину перекривали трасу Київ – Харків – Довжанський.

За інформацією прес-служби Нацполіціі області, в акціях 10 січня брали участь понад тисячу осіб.

15 січня о Харківської області учасники тарифних протестів перекрили дві міжміські траси і провели мітинг біля ХОДА.

На період карантину у Україні встановили для побутових споживачів тариф на газ в 6,99 грн.