Харківському авіазаводу вчергове пообіцяли оздоровлення

Фото: Харків Times

Харківське державне авіаційне виробниче підприємство чекає фінансове оздоровлення, заявив генеральний директор державного концерну “Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі “Укроборонпрому”.

Вирішенню низки проблемних питань ХДАВП, а також шляхам розвитку Концерну була присвячена нарада, яка відбулась 15 січня під головуванням Віце-прем‘єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

“Нашою командою за результатами наради під головуванням Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля, яка відбулась у грудні минулого року, розроблено законопроєкт щодо фінансового оздоровлення підприємства. Учора ми розглянули питання погашення заборгованості перед працівниками заводу, а також завантаження підприємства в рамках формування державного оборонного замовлення на 2021 рік”, – розповів Гусєв.

Загальна сума боргу по зарплаті на ХДАВП складає 239 млн грн.

Уруський написав у Facebook, що підчас наради, зокрема, обговорювалася ситуація щодо відновлення виробництва на підприємстві літаків Ан-74 та необхідні зміни до нормативно-правових актів щодо покращення умов випуску продукції оборонного призначення.

“За результатами наради було прийнято ряд рішень, які стосуються важливості включення до державного оборонного замовлення постачання літаків Ан-74 в інтересах Збройних Сил України, проведення законодавчих ініціатив щодо покращення фінансового стану ДП “ХДАВП”, внесення змін до законодавства України з питань ціноутворення продукції військового призначення та авансування державних контрактів за державним оборонним замовленням”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня минулого року в “Укроборонпромі” заявили, що розроблено план санації Харківського авіазаводу. Документ в тому числі передбачав прийняття Верховною Радою закону про списання заборгованості авіаційних підприємств, зокрема – податкових боргів ХДАВП.

У серпні прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки в Харківську область заявив, що уряд не розглядає варіант передачі в концесію Харківського авіазаводу.