У Харківській області на тарифні протести вийшли понад півтисячі людей (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

15 січня акції проти проти підвищення тарифів на комунальні послуги пройшли у Харкові, Вовчанському, Балаклійському, Харківському, Валківському, Красноградському та Лозівському районах області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У акціях брали участь понад 560 учасників. За порядком на мітингах стежили 147 поліцейських – грубих порушень вони не зафіксували.

За інформацією прес-служби, пікетувальники збиралися біля будівель адміністрацій і міськрад, також перекривали міжміські траси.

“Так, на площі Свободи у Харкові на акцію протесту вийшли 10 осіб. Біля Вовчанської державної районної адміністрації зібралися 37 місцевих мешканців. В Харківському районі в селищі Високий на мітинг проти підвищення тарифів поблизу супермаркету зібрались 30 місцевих мешканців. В місті Мерефі на акцію протесту вийшли 20 жителів. Аналогічна кількість громадян взяла участь у мітингу на центральній площі в селищі Першотравневе в Зміївському районі. У місті Валки долучились до протестів близько 30 громадян”, – розповіли в поліції.

Біля будівлі Первомайської міськради на акцію проти підвищення тарифів на газ і електроенергію зібралося близько 70 чоловік.

У Лозовій біля міськради протестували 40 місцевих жителів, в Балаклеї – близько 50 осіб. На площі Свободи в місті Люботині в мітингу проти підвищення тарифів брали участь 25 громадян.

У місті Краснограді на вулиці Полтавській більше 70 жителів майже на 40 хвилин перекрили рух транспорту на пішохідному переході на трасі «Сімферополь – Харків». Поблизу блокпосту на трасі «Київ – Харків -Довжанський» в селищі Пісочин 50 громадян також перекривали рух транспорту.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, 11 січня протестувальники перекривали трасу Харків – Київ – Довжанський в районі Ізюма.

10 січня у Високому під Харковом люди перекрили дорогу М-18 (Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта) біля КПП поліції, вони вимагають знизити комунальні тарифи.

У Харківській області пройшли акції протесту проти підвищення тарифів на газ і комунальні послуги. Люди вийшли протестувати, зокрема, в Чугуєві, Новій Водолазі, Люботині, Балаклії.

7 січня через підвищення тарифів на електрику та постачання газу протестуючі на годину перекривали трасу Київ – Харків – Довжанський.

За інформацією прес-служби Нацполіціі області, в акціях 10 січня брали участь понад тисячу осіб.