Харківський журналіст заявив до поліції про погрози на його адресу

Фото: ХарківTimes

Представник одного з харківських ЗМІ 14 січня звернувся до поліції із заявою про отримання погроз з боку особи, відносно якої він проводив журналістське розслідування.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Відразу після отримання даної інформації на місце події виїхала слідчо-оперативна група Харківського районного управління №2. Працівники поліції опитали чоловіка та прийняли заяву про вчинення відносно нього протиправних дій з боку певної особи”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі Харківського районного управління поліції №2 відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 345-1 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо журналіста). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Редактор інтернет-видання InsiderNews Ігор Русін заявив на своїй сторінці у Facebook, що отримав погрози по телефону після публікації першої частини матеріалу про одного з харківських волонтерів, який Русин назвав “журналістським розслідуванням”. За його словами, невідомий, який представився героєм матеріалу, “за допомогою нецензурної лексики почав вимагати” відповісти “за матеріал”, після чого перейшов до погроз фізичної розправи. Русин повідомив, що написав заяву в поліцію про загрозу його життю у зв’язку з професійною діяльністю.

Пізніше Русин повідомив також, що після публікації матеріалу “навколо піднялася хвиля критики від” поборників “чистоти журналістських стандартів, борців з” висера “(так у тексті –  Харків Times), високоінтелектуальних захисників “героя”.

Як повідомляв Харків Times, поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання роботі журналістів. Співробітник організації, що перешкоджав роботі журналістів, в свою чергу, поскаржився на журналістів, які, за його словами, пошкодили турнікети.