Харківська прокуратура вимагає розірвати договір про закупівлю робіт на 17 мільйонів гривень

Фото: ХарківTimes

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю робіт з реконструкції сільського клубу на суму понад 17 млн ​​гривень. Тендер на реконструкцію клубу в Васищеві виграла фірма, яка не має ні відповідної матеріальної бази, ні працівників потрібної кваліфікації.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура № 6 направила до суду позовну заяву про визнання недійсним рішення тендерного комітету та договору і застосування наслідків його недійсності. Прокуратура діє в інтересах держави в особі Північно-Східного офісу Держаудитслужби та Безлюдовської селищної ради Харківського району. Відповідач – одне з товариств з обмеженою відповідальністю.

Як повідомив в. о. керівника місцевої прокуратури Павло Калашников, встановлено, що Васищівська селищна рада Харківського району Харківської області розмістила на сайті державних закупівель «Prozorro» оголошення про проведення відкритих торгів із закупівлі робіт з реконструкції Васищівського селищного клубу. Джерело фінансування – місцевий бюджет.

За результатами торгів між зазначеною селищною радою та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір про закупівлю. Загальна вартість становить понад 17 млн ​​грн.

Місцева прокуратура виявила порушення вимог чинного законодавства. Фірма не підтвердила наявність достатньої матеріально-технічної бази та працівників відповідної кваліфікації. Тобто не виконані умови, встановлені замовником у тендерній документації. При цьому Васищівська селищна рада тендерну пропозицію не відхилила. А це суперечить вимогам ст. 31 Закону України «Про державні закупівлі».

Зараз відкрито провадження у справі.

Згідно з рішенням сесії Безлюдівської селищної ради Харківського району «Про початок реорганізації Котлярівської сільської ради, Хорошівскої сільської ради, Васищівської селищної ради, Лизогубівської сільської ради, які увійшли до складу Безлюдівської селищної ради», діяльність цих рад припинена. Безлюдівська селищна рада визнана правонаступником всього майна, прав та обов’язків.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав незаконним багатомільйонний тендер на ремонт дороги в області.