Харків’янин пропонує продовжити маршрут тролейбуса на селищі Жуковського

Фото: Vadim Pudovkin / gortransport.kharkov.ua

Житель селища Жуковського Сергій Алексєєв пропонує міській владі розширити пр. Жуковського і продовжити тролейбусний маршрут №2 до його кінця.

Про це Харків Times дізнався з петиції, опублікованої на сайті міськради.

“До діючої кінцевої зупинки тролейбуса №2 з далекої частини сел. Жуковського йти пішки досить далеко. На сьогоднішній день, всі жителі цієї частини сел. Жуковського, через відсутність альтернативи, змушені користуватися послугами приватних перевізників, на обслуговування яких багато нарікань. Продовження тролейбусного маршруту №2 дозволить поліпшити транспортне сполучення мешканців сел. Жуковського з центральною частиною міста і швидше добиратися до метро, а найголовніше, що це дозволить наповнювати міський бюджет, а не поповнювати кишені приватних перевізників, які навіть квитків ніколи не видають”, – йдеться у документі.

Автор петиції зазначає, що продовження тролейбусної лінії планувалося ще в 1980-х роках.

Петиція набрала вже 107 підписів. Для її розгляду керівництвом міста під нею необхідно зібрати не менше 5 тис. підписів – на це у прихильників ідеї залишилося 54 дні.

Довжина проспекту Жуковського становить близько 1,3 км. Сьогодні тролейбусне коло знаходиться на початку проспекту. По самому проспекту проходять кілька автобусних маршрутів.

Як повідомляв  Харків Times, шлях слідування тролейбуса № 2 був розділений з 25 травня 2020 р. у зв’язку з неможливістю забезпечення безперебійної роботи маршруту через зміну виходу/заходу рухомого складу в депо через реконструкцію пр. Московського. На час робіт маршрут тролейбуса №2 був розділений на два маршрути ( і 2Б).

З 11 січня 2021 року тролейбусний маршрут № 2 поновив роботу за звичайною схемою.