Винуватцю ДТП на проспекті Науки присудили штраф

Дзержинський райсуд Харкова виніс вирок Алі Хенді, який в листопаді минулого року збив трьох пішоходів на острівці безпеки. Але за іншу провину. Наприкінці вересня його на автомобілі Mercedes зупинили патрульні. Лікар-нарколог зафіксував у водія стан наркотичного сп’яніння. Суд призначив Алі Хенді покарання у вигляді штрафу в 10200 грн на користь держави.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, у вересні громадянина Єгипту за кермом Mercedes Benz CLK 320 зупинили патрульні на вулиці Бакуліна. Поліцейські помітили, що у молодої людини порушена мова та координація рухів, а зіниці не реагують на світло. Від проходження медобстеження на місці іноземець відмовився. Пізніше нарколог підтвердив підозри офіцера і зробив висновок, що хлопець перебував під впливом канабіоїдів. Адвокат просив суд закрити справу, однак не зміг довести, що його підзахисний не керував авто.

Суд визнав Алі Хенді винним за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного сп’яніння або під дією лікарських препаратів).

Згідно з постановою, він має заплатити 10 200 грн штрафу на користь держави. Водійських прав його не позбавили.

Рішення суду ухвалене 29 грудня 2020 року і ще не набрало чинності. У обвинуваченого є три місяці на апеляцію.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

Поліція затримала водія, який спровокував ДТП в центрі Харкова. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.

29 грудня суддя Київського райсуду Костянтин Садовський продовжив йому запобіжний захід до 7 лютого.