В аеропорту Харкова у іноземки вилучили партію футболок

Фото: Слобожанська митниця Держмитслужби

13 січня о міжнародному аеропорту Харкова у іноземки, яка порушила митне законодавство України, вилучили партію футболок.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Слобожанської митниці.

Громадянка Узбекистану прилетіла до Харкова зі Стамбула. Митний контроль вона мала намагалася пройти за спрощеною процедурою – “зелений коридор”.

Під час огляду багажу іноземки з’ясувалося, що жінка везе зі Стамбулу одяг – 285 пакетів з футболками з різними написами брендових найменувань. За даними, митників, кількість футболок перевищувало встановлену Митним кодексом норму.

Вартість предметів склала майже 1,2 тисячі євро.

“Це при тому, що на одну людину через кордон без письмового декларування та сплати митних платежів можна ввезти товар вартістю не більше 1000 євро на одну людину”, – розповіли в митній службі.

Співробітники митниці вилучили товар, а на на іноземку склали протокол за ч.1 статті 471 Митного кодексу України (порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю). За вказане правопорушення передбачений штраф 1 700 грн (сто неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Як повідомляв Харків Times, в аеропорту Харкова виявили «травку» і галюциногенні гриби в багажі 19-річної пасажирки, яка прибула в Україну рейсом з Дортмунда.