У Барвінківському районі таємний горищний мешканець убив свого квартирного господаря

У понеділок, 11 січня, у дворі будинку в селі Грушуваха Барвінківського району сусіди знайшли труп свого односельця з явними ознаками насильницької смерті. Поліція з’ясувала, що свого вбивцю дідусь мимоволі прихистив на горищі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

11 січня до відділення поліції №1 Ізюмського районного управління поліції надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що на подвір’ї біля будинку в селі Грушеваха Барвінківського району знайдено тіло 79-річного чоловіка з численними забоями.

Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника. Ним виявився 26-річний раніше судимий мешканець села Мечебилово того ж району (20 хвилин на попутці або 3 години пішки по трасі).

Як з’ясувалося, 26-річний чоловік кілька днів таємно проживав на горищі будинку потерпілого. Того нещасливого дня дідусь мав необережність по телефону поділитися з кимось радісною новиною: він отримав пенсію. Горищний приживала почув про це та вирішив діяти.

Двері до кухні не були замкнені. Злодій увійшов, викрутив запобіжники електролічильника та знеструмив будинок. Підсвічуючи собі шлях телефонним ліхтариком і запальничкою, він знайшов 50 гривень, наручний годинник і мобільний телефон. Але тут власник будинку помітив незнайомця і вдарив його палицею. Непроханий гість у відповідь забив дідуся ногами та забрав у нього з кишені штанів 800 гривень.

При обшуку поліцейські вилучили у негідника зарядний пристрій, сім-карту потерпілого та наручний годинник. Гроші він встиг витратити, а мобільний телефон загубив.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст.187 (розбій) та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. За санкцією статті зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, куп’янський суд виніс вирок вбивці, який за допомогою тяжкого злочину намагався приховати більш легке.