Колишній губернатор Харківської області отримав нову посаду

Фото: Олексій Кучер/Facebook

Екс-голову Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера призначили керівником Державної регуляторної служби.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення РБК-Україна.

Про нове призначення екс-губернатора стало відомо сьогодні, 13 січня, під час засідання Кабінету міністрів України.

До Кучера Державною регуляторною службою керувала Ксенія Ляпіна. Вона займала цю посаду з січня 2015-го по жовтень 2019 року. Потім тимчасово виконуючим обов’язки керівника було призначено Олега Мірошниченка.

Як повідомляв Харків Times, Олексій Кучер був призначений на посаду голови Харківської обласної державної адміністрації трохи більше року тому – 20 жовтня 2019 року. Кабінет міністрів погодив кандидатуру Кучера “з другої спроби”.

Вперше прізвище Кучера в якості нового губернатора з’явилася на сайті Кабміну ще 9 жовтня, але незабаром з незрозумілих причин зникло. Того дня президент Володимир Зеленський звільнив з цієї посади колишню голову облдержадміністрації, нині нардепа Юлію Світличну.

31 серпня на з’їзді президентської партії Кучер був представлений в якості кандидата на пост мера Харкова.

На місцевих виборах 25 жовтня Кучер посів третє місце, поступившись новообраному на цей пост Геннадію Кернесу та кандидату від ОПЗЖ Олександру Фельдману. У той же час, Кучер пройшов до Харківської міськради за списком «Слуги народу».

27 листопада 2020 року Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади голови Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера та призначив на цю посаду Айну Тимчук.