Двоє харківських патрульних підуть під суд за перевищення службових повноважень

Суд розгляне обвинувальний акт щодо двох працівників Управління Патрульної поліції в Харківській області, які закували чоловіка, який вигулював собаку, в наручники, а перед цим забризкали його з газового балончика.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, інцидент, через який поліцейські підуть під суд, стався 13 квітня 2019 року. Чоловік, який вигулював собаку, зауважив, що автомобіль патрульної поліції сховане в кущах, і зробив зауваження патрульним. Коли чоловік став відходити від них, один з патрульних схопив його за ліве передпліччя і став заводити руку за спину. Потім дістав балончик зі сльозогінним газом і бризнув в обличчя потерпілому.

“Відчувши різку печію в очах, чоловік відвернувся від поліцейських. Патрульні цим скористалися, підбивши потерпілого під коліна, повалили його на землю та надягли кайданки, які зняли вже у відділі поліції.”, – розповіли в прокуратурі.

Судити патрульних будуть за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, скоєного групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, патрульний, який побив людину, піде під суд.