Дороги в Харківській області чистять від снігу 230 робітників і 244 спецмашини (відео)

Фото: dozor.kharkov.ua

У Харківській області, де в ніч з 12 на 13 січня почався сильний снігопад, дороги чистять 230 робітників і 244 спецмашини, в тому числі, 44 навантажувача.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Служби автодоріг області.

За інформацією шляховиків, станом на 9:00 ранку 13 січня, в області проїзд автотранспорту забезпечений на всіх автомобільних дорогах загального користування державного значення.

Зусилля по очищенню снігу зосереджені на трасах Київ-Харків-Довжанський, Чугуїв-Мілове, окружній, а також на напрямах, які з’єднують Харків з районними центрами, а саме Донецький і Луганський напрямки.

У зв’язку з поривчастим вітром почали відкладатися снігові перемети до 50 см на автомобільних дорогах, в таких районах: Красноградський (Сахновщинський), Лозівський (Первомайський), Ізюмський (Балаклійський), Чугуївський (Вовчанський).

На всіх проблемних ділянках чергує спецтехніка: навантажувач і повнопривідні автогрейдери. Це, перш за все, – Кам’янка за містом Ізюм, на кордоні з Луганською областю. Це Покотилівка, окружна дорога. Це Вовчанський напрямок – Старий Салтів і Валківський напрямок.

В САД повідомили, що снігоприбиральні роботи ведуться в цілодобовому режимі. При цьому задіяна не тільки техніка служби доріг, але і інших підприємств. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами протягом доби використано 218 м3 піщано-соляної суміші та 50 тонн технічної солі.

Снігопад в області триватиме до 14.00 годин, циклон вийде за межі регіони вночі 14 січня.

Дорожники закликають водіїв за часів негоди по можливості мінімізувати пересування власним транспортом, особливо важким. Стоянки та місця відстою для транспортних засобів зображені на Google карті.

Розміщення стаціонарних пунктів обігріву на автомобільних дорогах загального користування Харківської області.

У разі виникнення аварійних або надзвичайних ситуацій повідомити про них можна в цілодобові диспетчерські служби: 0573368344 і 0573367700.

Як повідомляв Харків Times, за даними метеорологів, в середу, 13 січня, близько 2:00 ночі з південної частини області зайде циклон. Передбачається значний сніг, мокрий сніг, місцями ожеледиця.