Харківський нардеп Марія Мезенцева очолила українську делегацію в ПАРЄ

Фото: facebook.com/sluganarodu.official

Керівником постійної делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи стала народний депутат від «Слуги народу» з Харкова Марія Мезенцева. Вона змінила на посту Єлизавету Ясько, також нардепа від «Слуги народу».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення LB.ua

Відповідне рішення українська делегація прийняла 11 січня.

Інформація про призначення Мезенцевої з’явилася також на сторінці партії «Слуга народу» в Facebook.

Народний депутат Олексій Гончаренко (фракція «Європейська солідарність») розповів в Telegram, що кандидатуру Мезенцевої підтримали представники «Слуги народу», ОПЗЖ і «За майбутнє».

«Щойно після більш ніж 3-годинних дебатів делегація України в Парламентській Асамблеї Ради Європи на своєму онлайн-засіданні замінила главу делегації України в ПАРЄ. Замість Єлизавети Ясько нею стала нардеп від Слуги народу Марія Мезенцева. За неї проголосувало 10 членів делегації від Слуги народу, обидва представники ОПЗЖ і представник «За майбутнє», — написав Гончаренко.

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться з 25-28 січня. Асамблея, з-поміж іншого, повинна буде визначити свою позицію щодо зміни правил у зв’язку з резолюцією 2319 (2020), в якій затверджена процедура реагування на серйозне порушення країною-учасницею (йдеться, зокрема, про Росію) її зобов’язань перед організацією.

Попередниця Мезенцевої Єлизавета Ясько очолювала делегацію України в ПАРЄ з 20 вересня.

Як повідомляв Харків Times, Марія Мезенцева закінчила Харківський національний університет за спеціальністю «Міжнародні економічні відносини». З 2015 року була депутатом Харківської міської ради. У 2019 була обрана народним депутатом по 168 округу від партії «Слуга народу» як безпартійна. Член однойменної фракції. Заступник голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом. З 2018 року – член міжнародної громадської організації «Європейська асамблея жінок-депутатів».

У вересні 2019 Марія Мезенцева стала членом делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи.