Харківська міськрада заявляє про спроби дискредитації міської влади

Харківська міська рада заявила про спроби дискредитувати міську владу з боку «окремих депутатів міськради та деяких творців мертвонароджених політичних проектів».

Про це Харків Times дізнався із заяви Харківської міськради.

Зокрема, мова йде знову-таки про заяву, подану до правоохоронних органів депутатом від партії «Слуга народу» Аліною Мустафаєвою. У своїй заяві Мустафаєва просила перевірити справжність електронного підпису покійного мера міста Геннадія Кернеса під поданням Ігоря Терехова на посаду секретаря міськради. Прокуратура відповіла депутату на заяву, розпочато досудове розслідування за ознаками порушення ч. 3 ст. 358 КК, про що у ЄРДР зроблено запис за номером 42020220000000602.

На думку міської ради, це є «спробою дискредитувати міську владу». Правоохоронні органи проводять «просту стандартну перевірку за заявою однієї із депутаток Харківської міської ради, якій, з незрозумілих нам причин, раптом здалося, що підпис Геннадія Кернеса під поданням Ігоря Терехова на посаду секретаря міськради був підроблений».

У міськраді підкреслили, що мова йде про підробку цифрового підпису, «що в принципі неможливо».

«Харківська міська рада закликає усіх заспокоїтися і дати поліції у спокійній обстановці переконатися, що всі рішення, ухвалені на сесії 9 грудня, були чесними і законними», – йдеться у заяві ради.

Також міськрада «залишає за собою право подати до суду на особливо непорядні ЗМІ, які поширюють фейкову інформацію про нібито «підробку» підпису Геннадія Кернеса».

Як повідомляв Харків Times, на першій сесії Харківської міської ради VIII скликання 9 грудня знову обраного міського голову Геннадія Кернеса оголосили таким.

На засіданні сесії міськради Олександр Новак, який був секретарем міськради минулого скликання, і якого з другої спроби депутати обрали головуючим на сесії, оголосив, що мер Харкова Геннадій Кернес, який перебуває на лікуванні в берлінській клініці «Шаріте», вніс пропозицію обрати секретарем Харківської міськради Ігоря Терехова, який є на даний момент його першим заступником.

Секретарем Харківської міської ради таємним голосуванням обрано депутата від партії «Блок Кернеса – успішний Харків» Ігоря Терехова, який раніше був першим заступником Харківського міського голови.