Харків’ян просять не відмовлятися від госпіталізації в разі захворювання на COVID-19

Фото: city.kharkov.ua

Новорічні та різдвяні свята стали випробуванням для свідомості городян. У ці дні хворі менше зверталися за допомогою. Але смертність зросла. Чиновники мерії просять харків’ян відповідальніше ставитися до свого здоров’я та не відмовлятися від госпіталізації в разі потреби.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на заступника Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

За словами Горбунової-Рубан, в святкові дні кількість госпіталізацій хворих на коронавірус в місті значно зменшилася, але при цьому збільшилася кількість летальних випадків.

«Це пов’язано з тим, що люди, хворіючи, надавали первагу святкуванню Нового року і Різдва вдома. Вони не зверталися по медичну допомогу і відмовлялися від госпіталізації. В результаті ми отримали дуже важких хворих. З 1 по 10 січня – 46 померлих», — повідомила віце-мер.

Також вона зазначила, що на сьогоднішній день в лікувальних закладах першої лінії функціонують 840 ліжок для хворих на коронавірус. Всі лікарні оснащені кисневими концентраторами, необхідними медикаментами та засобами захисту.

Як повідомляв Харків Times, за даними Харківського обласного лабораторного центру, за останню добу в регіоні померли 10 пацієнтів з COVID-19. З початку реєстрації в області підтвердили 72 939 випадків коронавірусної хвороби, 274 – за минулу добу. Станом на 12 січня під наглядом лікарів знаходиться 11 137 хворих на COVID-19. Одужали 60 610 осіб, 347 – за минулу добу.

У Харківській області майже кожен десятий хворий на коронавірус проходить лікування в реанімації.