Влада Харкова збирається розширити транспортну розв’язку на в’їзді в селище Жуковського

Фото: www.city.kharkov.ua

Влада Харкова збирається розширити проїжджу частину на перетині вул. Академіка Проскури і вул. Чкалова (на повороті з Білгородського шосе). Зараз на цьому місці розташований острівець з вивіскою “ХАРТРОН”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Сьогодні, 11 січня, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов провів там виїзну нараду з заступниками міського голови та директорами профільних департаментів.

За його словами, буде підготовлений проєкт нової розв’язки, щоб розширити проїжджу частину і у майбутньому уникати заторів на дорозі.

“Тут весь час утворюється пробка, оскільки це дуже вузьке місце, поруч розташована зупинка громадського транспорту. У той же час тут величезний трафік машин, які їдуть по вулиці Чкалова, з вулиці Жилярді, з пос. Жуковського. Тому я дав завдання спроєктувати розв’язку так, щоб зробити на цьому перехресті безпроблемну ділянку. Планується цей острівець переглянути. Отримаємо проєктне рішення і виконаємо комплекс робіт”, – повідомив Терехов.

Він зазначив, що нова розв’язка повинна задовольнити вимоги автомобілістів. Крім того, в Харкові продовжать міняти організацію дорожнього руху і в інших проблемних місцях.

“Ми повинні разом з водіями, городянами подивитися всі проблемні ділянки, де є затори і машини не можуть безперешкодно їздити, і винести ці питання на обговорення людей, щоб ми могли раціонально організувати дорожній рух”, – сказав секретар міської ради.