Харкові за поширення наркотиків затримали 20-річну дівчину та 31-річного чоловіка

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліцейські вилучили у двох наркозакладчіков 9 марок ЛСД, 5 пакетів амфетаміну, 5 пакетів з речовиною рослинного походження і 50 грамів психотропу PVР.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Першою в поле зору правоохоронців потрапила 20-річна дівчина. Її затримали патрульні 9 січня на вулиці Костьольній. При поверхневому огляді поліцейські виявили у дівчини наркотики і викликали слідчо-оперативну групу. Оперативникам затримана розповіла, що вже розклала три «закладки» на сусідніх з Костьольною вулицях. За вказаними дівчиною місцями правоохоронці вилучили три пакети з порошкоподібною речовиною «амфетамін». Вилучене направили на експертизу.

Проводиться розслідування за ч.1 ст.307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до восьми років.

11 січня близько 12:20 на площі 1 Мая затримали чоловіка з наркотиками. Оперативники встановили, що затриманому 31 рік, він житель міста Шостка Сумської області. Також з’ясувалося, що зловмисник відправив посилку з наркотичною речовиною – близько 20 грамів амфетаміну.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Максимальне покарання за санкцією статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові затримали розповсюджувача наркотиків, коли він фотографував закладки.

Фото: hk.npu.gov.ua