Харківські поліцейські виявили 158 порушень карантину

Фото: censor.net.ua

З початку введення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів Харківські поліцейські виявили 158 правопорушень. 26 протоколів складено стосовно керівників і працівників закладів торгівлі та громадського харчування, 132 – за фактом перебування громадян в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, в тому числі 25 – в громадському транспорті.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Так, на вулиці Одеській у магазині побутової хімії торгували забороненими товарами. У кіоску на вулиці Валентинівській здійснювався продаж квитків. А в ТЦ “Барабашово” працювали кілька господарчих магазинів.

У Шевченківському районі співробітники поліції припинили роботу бару на вулиці Сумській і ресторану – на проспекті Незалежності.

Стосовно порушників поліцейські склали адміністративні протоколи.

За 10 січня поліцейські перевірили 720 об’єктів на території Харкова та області, з них 414 ресторанів і кафе, 49 ринків, 156 магазинів, 35 перевізників, 9 гуртожитків, 37 місць відпочинку, 20 інших об’єктів.

Всього з початку локдауну складено 158 протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину).

Поліція Харківщини нагадує, що за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Як повідомляв Харків Times, за першу добу локдауна поліцейські виявили 38 правопорушень.

З 8 по 24 січня 2021 року в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.