Віце-мер Харкова заявив, що покидає свою посаду

Фото: Олег Дробот/Facebook

Заступник мера Харкова з питань цифрової трансформації Олег Дробот заявив, що покидає займану посаду.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Олега Дробота в Facebook.

За словами віце-мера, він вирішив покинути займаний пост після довгих роздумів.

“На новорічних канікулах мені, правда, було про що подумати. Я прийняв багато важливих для себе рішень, усвідомлених і зважених. Хочу поділитися одним з них. Я йду з позиції віце-мера. Складаю повноваження”, – повідомив Олег Дробот.

Причиною такого рішення він назвав “відхід з життя близької людини, вчителя і мотиватора, мера нашого міста Геннадія Кернеса”.

“Саме він (Геннадій Кернес) запропонував мені 8 років тому вийти з бізнесу і «попрацювати для людей»(с). Він прищепив мені любов до нашого міста, бажання його розвивати і допоміг мені реалізувати мою велику кар’єрну амбіцію, зробив мене своїм заступником. Вдячний за все.”, – додав Олег Дробот.

Він зазначив, що за роки роботи в міськраді знайшов своїх людей, команду мрії.

“Окреме спасибі Ігорю Терехову. За те, що взяв на себе відповідальність за наше місто в його найскладніший період, зберіг його цілісність, команду. Нас точно чекає гідне продовження справи Геннадія Кернеса, який насправді хотів тільки одного, зробити Харків найкомфортнішим містом для життя. Планую бути поруч і допомагати. Так, це наша мрія. І ми це зробимо. Кожен на своєму місці.”, – підкреслив Олег Дробот.

Згідно з біографічною довідкою, Дробот народився в 1985 році, закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, Харківський інститут бізнесу і менеджменту та Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. У 2019 вступив до Київської школи економіки, які навчаються за магістерською програмою по цифровій трансформації і бізнес-аналітиці. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук.

У виконавчих органах Харківської міської ради працює з 2015 року. З січня 2016 обіймав посаду директора Департаменту державної реєстрації, директора Департаменту реєстрації, з серпня 2019 – директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку.

Як повідомляв Харків Times, 27 листопада 2019 року Харківська міськрада затвердила Олега Дробота на посаду заступника міського голови.