8 січня країна входить у локдаун

З 8 до 24 січня 2021 року включно в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.

Кабінет міністрів нагадує, що дозволено і що заборонено в цей період.

Згідно з постановою, з 8 по 24 січня 2021 заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень на винос).

Забороняється прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність в сфері торговельного та побутового обслуговування населення, крім торгівлі:

виключно товарами, які відносяться до продуктів харчування; лікарськими засобами, виробами медичного призначення; засобами гігієни, побутової хімії; засобами зв’язку; друкованими ЗМІ; ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин — на торгівельних площах, не менше 60% яких призначені для торгівлі такими товарами.

Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки зі здійсненням адресної доставки замовлень.

Дозволяється торгівля паливом.

Також в зазначений період можна надавати фінансові послуги, дозволена діяльність фінансових установ та інкасація та перевезення валютних цінностей; діяльність операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування); технічне обслуговування та ремонт транспортних засобів; робота перукарень та салонів краси за попереднім записом.

Забороняється робота кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів.

На період дії посиленого карантину буде заборонено відвідування навчальних закладів, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Продовжить працювати громадський транспорт.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет Міністрів прийняв рішення про введення посилених карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року 9 грудня минулого року.