У центрі Харкова затримали російського контрабандиста

Фото: dpsu.gov.ua

Вчора, напередодні Різдва, коли мирні громадяни поїдали 12 ритуальних страв або фотографувалися на тлі світлодіодного оленя в сквері перед Держпромом, в тому самому сквері розігрувався фінал детективної драми: об’єднаний загін силовиків затримував росіянина, який намагався за $ 400 організувати особистий «зелений коридор» для провезення товару з Росії в Україну та навпаки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДПСУ.

Увечері 6 січня загальна міжвідомча група у складі представників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби по Харківському прикордонному загону, Національної поліції, за силової підтримки військовослужбовців спецпідрозділу «Дозор», РЦ ОД та ОТЗ «Харків» під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону затримала громадянина Російської Федерації за спробу дати хабар прикордонникам. Відкинута «неправомірна вигода» становила 400 доларів США.

Кримінальне провадження за ст. 369 КК «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі» було розпочато ще в листопаді 2020 року. Прикордонник відділу «Вільхуватка» Харківського загону, який мав отримати хабар за сприяння в незаконному переміщенні товарів через держкордон з Росії в Україну та навпаки, відразу ж повідомив про це співробітникам внутрішньої та власної безпеки. І правоохоронці організували спостереження за потенційним порушником.

Вчора ввечері контрабандист нарешті вирішив передати гроші прикордонникові та був затриманий в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, 13 листопада в пункті пропуску «Гоптівка» 52-річний громадянин Туреччини, який пішки прямував з Росії в Україну, намагався підкупити співробітників Харківського прикордонного загону.