На Печенізькому водосховищі рятувальники вивели з туману заблукалих рибалок

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вчора, 6 січня, на Печенізькому водосховищі троє любителів зимової риболовлі з Харкова заблукали в тумані та сутінках. Рятувальникам довелося проявити кмітливість, щоб їх знайти, тому що рибалки самі не знали, де знаходяться.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Головного управління ДСНС області.

6 січня о 17:49 на номер «101» надійшло повідомлення про надзвичайну подію на Печенізькому водосховищі в районі села Хотомля Вовчанського району. Густий туман і сутінки дезорієнтували трьох любителів риболовлі. Засидівшись за улюбленим заняттям, вони втратили орієнтири та не могли знайти вихід з водойми. А потім потрапили на проталину і, коли лід під ногами почав тріщати та ламатися, запанікували.

Диспетчери оперативно-координаційного центру доклали чимало зусиль, щоб з’ясувати хоч якісь ознаки місцевості, необхідні для організації пошуку загублених рибалок.

Отримавши приблизні координати місця виходу рибалок на лід, рятувальники вирушили на допомогу. Незабаром вони знайшли на березі водойми машину, на якій чоловіки приїхали рибалити. Зв’язавшись з ними по мобільному телефону, рятувальники пішли на лід. Через деякий час рибалки помітили в гущі туману проблиск ліхтаря рятувальників і просигналили своїм. Зустріч відбулася на відстані 1,5 км від берега. Люди просто пішли в протилежний бік, так і заблукали. Зустрівшись, всі благополучно вийшли на землю в потрібному місці.

Як повідомляв Харків Times, 10 грудня рятувальники витягли з води рибалку. Він провалився під тонкий лід Петренківського озера.