Харківське підприємство “Біолік” подало заявку на реєстрацію в Україні російської вакцини

Фото: Суспільне

Харківське фармпідприємство “Біолік” подало до Міністерства охорони здоров’я України заявку на реєстрацію в Україні російської вакцини для профілактики коронавирусної інфекції.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті підприємства.

“У зв’язку з численними запитами Адміністрація АТ “БІОЛІК” повідомляє, що 31.12.2020 р. на адресу МОЗ України нами дійсно була відправлена Заява про державну реєстрацію лікарського засобу – вакцини Гам-КОВІД-Вак, Комбінована векторна вакцина для профілактики короновірусні інфекції, викликаної вірусом SARS-CoV-2, виробництва ФГБУ “НІЦЕМ ім. М.Ф. Гамалії, МОЗ РФ”, – сказано в повідомленні.

Підприємство також оприлюднило текст заявки.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронні органи перевіряли заяву, опубліковану Російським фондом прямих інвестицій, про «налагодження виробництва» російської вакцини проти COVID-19 «Супутник V» на харківському фармацевтичному підприємстві «Біолік». Ця інформація не підтвердилася, й правоохоронці визнали таку заяву «черговою провокацією російської сторони».

8 грудня адміністрація АТ «Біолік» заявила, що підприємство не освоювало технології виробництва готової форми російської вакцини проти коронавірусу «Супутник V», не підписувало з цього приводу ніяких контрактів і не отримувало від російської сторони жодних технологій.

Згідно з опитуванням, проведеним російським Левада-центром 21-23 грудня, більшість росіян не схильні випробувати на собі дію російської вакцини від COVID-19 «Супутник V».