Добкіна підтримують як кандидата на пост мера Харкова чиновники і політики, що втекли з України – соцмережі

Фото: dobkinmm / Instagram

Колишнього народного депутата Михайла Добкіна підтримують в якості кандидата на пост мера Харкова посадовці та політики, які втекли до Росії після Майдану.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в одному з політичних Telegram-каналів.

“У Михайла Добкіна готові інвестувати українські політичні емігранти, які пропонують Кремлю “Мішу” як майбутнього лідера нового проросійського політпроекту (Мураєв здувся, його готували під цю роль). Українські політичні емігранти, ясна річ, інвестувати хочуть не свої гроші, а кремлівські”, – йдеться у повідомленні.

За відомостями автора повідомлення, грошей в Кремлі поки на це не дали. Конче проти такої ідеї виступає глава політради партії “Опозиційна платформа – За життя”, нардеп Віктор Медведчук. Також Медведчук проти виведення Добкіна з російського списку санкцій, куди останній потрапив наприкінці 2018 року.

“Перемогу на виборах мера Добкін хоче використовувати як трамплін для запуску свого політичного проекту. Надалі – участь в президентських перегонах або підтримка єдиного кандидата від Південного Сходу”, – стверджується в повідомленні.

Добкін дав зрозуміти про намір брати участь у виборах на посаду Харківського міського голови у відеоролику з поздоровленням з Новим роком, який він опублікував на своїй сторінці в Instagram. “Багато харків’ян останнім часом мене часто запитують… Так я відповім: таки, так. У новий рік – з новими перемогами. Все буде – Харків”, – сказав він.

Як повідомляв  Харків Times, раніше Михайло Добкін вже намагався висунути свою кандидатуру на виборах мера Харкова. Однак мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що рішення Михайла Добкіна балотуватися на пост мера Харкова – це не дружній жест, а спроба використати чужий політичний капітал. Після цього Добкін заявив про зняття своєї кандидатури на пост мера Харкова.