Суд поновив на посаді звільненого за дебош майора поліції – ЗМІ

Фото: antikor.zp.ua

Суд в Харкові поновив на посаді начальника Липецького ОП Харківського відділу поліції майора поліції Дмитра Тураєва, який в жовтні 2019 перебував за кермом авто в стані алкогольного сп’яніння і навіть заснув у машині, а в грудні 2019 чинив опір патрульним поліцейським.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Police Control Ukraine з посиланням на рішення Харківського окружного адміністративного суду.

Відповідне рішення прийняв суддя Харківського окружного адміністративного суду Олександр Тітов.

Суддя розглянув матеріали службового розслідування, в яких зазначено, що 30 грудня, приблизно о першій годині ночі на території гаражного кооперативу “Дружба” на вулиці Бучми в Харкові виник конфлікт. Першими почали скандалити два охоронці підприємства і знайомий майора Тураєва. Словесна перепалка переросла в бійку, в яку втрутився Тураєв. Він вдарив одного з охоронців по потилиці. Другий охоронець викликав патрульних.

Згідно матеріалів службового розслідування, по відношенню до патрульних, що примбьули до місця події Тураєв і його знайомий також стали вести себе агресивно. Зокрема, Тураєв нецензурно лаявся і погрожував патрульним фізичною розправою. Він схопив за уніформу одного з поліцейських і намагався зірвати нагрудну камеру. Патрульним довелося застосувати до майора заходи фізичного впливу – закувати дебошира в кайданки.

За фактом конфлікту в гаражному кооперативі на вулиці Бучми в поліції почали розслідування за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство) і за ч. 1 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За результатами службового розслідування Тураєва було звільнено з займаної посади.

Під час судового розгляду встановлено, що Тураєв в період з 30 грудня 2019 по 8 січня 2020 перебував на лікарняному. Охоронці кооперативу на суді дали свідчення, протилежні тим, що встановлені під час службового розслідування. Один з охоронців повідомив, що Тураєв не мав ніякого відношення до конфлікту і навпаки намагався його врегулювати.

Вивчивши всі обставини справи і вислухавши всіх свідків, суддя Тітов прийшов до висновку, що зібраних під час службового розслідування доказів недостатньо для залучення Тураєва до дисциплінарної відповідальності.

Суд прийняв рішення відновити майора поліції Дмитра Тураєва на посаді начальника Липецького відділення поліції Харківського відділу поліції ГУНП в Харківській області та стягнути з ГУНП в Харківській області на користь поліцейського грошове забезпечення за час вимушеного прогулу з 5 лютого 2020 по день фактичного поновлення на посаді.

У поліції не погодилися з рішенням Харківського окружного адмінсуду і подали апеляцію, розгляд якої заплановано на 12 січня цього року.

Незадовго до конфлікту на вулиці Бучми Тураєв, за інформацією Police Control Ukraine, керував автомобілем в стані сп’яніння і навіть задрімав за кермом свого автомобіля. Ймовірно за це і отримав в листопаді відповідну догану за порушення службової дисципліни.

Як повідомляв Харків Times, Другий апеляційний адміністративний суд поновив на посаді начальника Індустріального відділу ГУ Нацполіціі в Харківській області, звільненого майже рік тому за відсутність реакції на протиправну поведінку підлеглого (той користувався викраденим автомобілем).