“Ніякі бандюки у Харкові правити не будуть”, – Аваков (відео)

Фото: Харків Times

5 січня в Харківській обласній адміністрації міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів Координаційну нараду з питань правоохоронної діяльності, на якому закликав до взаємодії силові структури і представників місцевої влади.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“Баланс влади в Харківській області, це те, бачить особисто Президент і все керівництво країни. Цей регіон – ключова область державності країни, тому взаємодія між силовиками, обласної та місцевої владою – надзвичайно важлива”, – заявив Аваков.

Міністр зазначив, що в Харкові вирішальне слово завжди залишалося за представниками силових структур.

“Харків завжди був ментовським містом, як говорили. Це говорилося …, що тут єдиний кулак влади завжди був сильнішим альтернативного кулака. Ніякі націоналісти, ніякі бандюки, ніякі авторитет не будуть тут нічого вирішувати і правити. Більш того, я буду цим займатися спеціально сам. Якщо хтось буде відповідним чином проявлятися, або на щось навіть претендувати, буде демонстративна, неадекватна, несиметрична реакція “, – пообіцяв глава МВС.

Міністр наголосив, що керівники силових відомств повинні попереджати, а у разі необхідності і жорстко реагувати на всі можливі провокації.

На координаційній нараді були визначені завдання на майбутній рік в сфері правоохоронної діяльності. З ініціативи міністра, одним із стратегічних напрямків визначено програму тотальної боротьби з вуличною наркоманією.

«Я хочу, щоб в Харківській області була оголошена тотальна війна вуличній наркоманії. Я закликаю всі силові структури, від дільничних поліцейських і кіберполіції до прокуратури і прикордонників, почати нещадну війну в усіх напрямках поширення цієї зарази! », – підкреслив Арсен Аваков.

Виконувач обов’язків міського голови Харкова Ігор Терехов підкреслив, що проблема вуличної наркоманії та поширення наркотиків і психотропних препаратів в навчальних закладах – одне з питань, які очолюють список проблем в результатах соцопитувань в Харкові. Він зазначив, що міська влада зі свого боку готова прийняти діяльну участь в реалізації цієї програми.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Айна Тимчук запропонувала розробити обласну програму по боротьбі з вуличною наркоманією, яка буде затверджена Обласною радою та дасть можливість скоординувати зусилля на всіх рівнях державного управління.

Крім того, міністр внутрішніх справ повідомив учасникам Координаційної ради про те, що з поточного року в Харківській області буде посилено роботу по впровадженню першої мотиваційної програми МВС – можливість придбання житла поліцейськими і рятувальниками області на умовах пільгового фінансового лізингу.

«Ця програма забезпечує соціальний захист поліцейських і рятувальників і мотивує молодь йти в поліцію і чесно працювати», – зазначив глава Арсен Аваков.

Своєю чергою, Ігор Терехов підкреслив, що Харків дуже зацікавлений у впроваджені такої програми, оскільки вона дає потужний імпульс розвитку економіки в місті.

«Державне замовлення на будівництво під такі гарантії дає мультиплікативний ефект 1 до 8!», – зазначив в.о міського голови.