Аваков висловив співчуття сім’ї Кернеса (відео)

Фото: Харків Times

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вперше публічно відреагував на смерть мера Харкова Генадія Кернеса, висловивши співчуття його сім’ї.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

“Я співчуваю сім’ї пана Кернеса. Ми з Кернесом пройшли непрості стосунки – і добре працювали, і погано працювали. І будь-яка смерть – це людська трагедія”, – сказав Аваков, відповідаючи на запитання журналіста у Харкові.

При цьому Аваков не відповів на питання, чи підтримуватиме він секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова як можливого кандидата на посаду міського голови.

“Я бажаю Харкову обрати гідного мера. Хто це буде – не мені вирішувати. Це вирішувати харків’янам”, – сказав Аваков.

Він заявив також, що розповсюджувані у Telegram-каналах повідомлення про домовленості між його оточенням та Офісом президента про максимальне відтягування виборів мера у Харкові, оскільки ті можуть бути невигідні Терехову, є “фантазією”.

“Я думаю, що ви фантазуєте. Я теж читаю ці ідіотські Telegram-канали, яких у мене залишилось один чи два… Ви мене провокуєте, щоб я відкоментував Добкіна? Я не хочу. Яка домовленість? Домовленість у нас є голосування в раді – обласній раді, міській раді, що публічно. Все інше – чутки”, – сказав Аваков.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.