Вибори мера Харкова повинні фінансуватися з міського бюджету – Магера

Вибори мера Харкова можуть відбутися до 28 березня 2021 року і повинні бути профінансовані з міського бюджету.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення колишнього заступника глави ЦВК Андрія Магери в Facebook.

“Оскільки покійний Г. Кернес не склав присягу на засіданні Харківської міської ради, а відтак не набув повноважень Харківського міського голови, обраного на виборах 25 жовтня 2020 року, то мають бути призначені, по-перше, не позачергові вибори, а повторні вибори Харківського міського голови.”, – повідомив Магера.

На його думку, вибори повинна призначати Харківська міська виборча комісія, а не Верховна Рада. Фінансуватися волевиявлення харків’ян має з міського, а не державного бюджету. Голосування слід провести не 28 березня, а набагато раніше, вважає Магера.

Свою думку він обгрунтував положеннями Виборчого кодексу України і нормами закону “Про місцеве самоврядування”.

“Це випливає з частини першої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частин першої та другої статті 5, частин третьої і четвертої статті 194, частини другої статті 195, частини першої статті 209, частини четвертої статті 231, пункту 7 частини першої статті 280, статей 286 та 287 Виборчого кодексу України.
Відтак, Центральна виборча комісія як державний орган, що здійснює контроль за дотриманням виборчого законодавства на всій території України, в тому числі – у місті Харкові, має звернути увагу на бездіяльність Харківської міської виборчої комісії, яка розпочалася 28 грудня 2020 року, та вжити з власної ініціативи відповідних заходів реагування.”, – зазначив Магера.

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.