У Лозовій перевізник не вийшов на маршрут

У Лозовій з 1 січня призупинило роботу ПП «Транс-Сервіс», яке обслуговує три міські маршрути. Перевізник вимагає у міста збільшити компенсацію за пільговиків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Лозова Новини у Facebook.

ПП «Транс-Сервіс» перевозило пасажирів за маршрутами: «4-й мікрорайон – Центральний ринок», «с. Домаха – Центральний ринок», «4-й мікрорайон – вул. Олександра Бричука».

З 3 січня його маршрути тимчасово забирають інші перевізники. Міська влада направить перевізнику попередження та звертатиметься до суду через невиконання умов договору.

У 2020 році міський бюджет відшкодував усім трьом перевізникам 2 млн. 100 тис. грн. Це замало, переконані у ПП «Транс-Сервіс». Порахували – лише їм необхідно 3 млн. грн. на рік.
На наступний рік у бюджеті громади запланували 1 млн 860 тис грн на відшкодування пільгових перевезень. Депутати міськради проголосували за це 24 грудня. Збільшувати суму відшкодувань за вимогою перевізника місто не планує. Підприємство підписало договір на 5 років.

Водночас в міськраді визнають, що маршрутами справді активно користуються пенсіонери. Їхнє пільгове перевезення компенсують з міського бюджету.