Постраждалі від пожежі жителі Дворічанського району отримали матеріальну допомогу від області

Фото: kharkivoda.gov.ua

Постраждалі від пожежі жителі Дворічанського району отримали матеріальну допомогу з обласного бюджету. Серед них – люди, які не мали документів про право власності на втрачене житло, а тому не могли отримати відповідну допомогу від держави. Також виплати отримали громадяни, в яких постраждало нежитлове майно.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Загалом матеріальну допомогу з обласного бюджету отримали 22 особи. Загальна сума виплат склала близько 2,4 млн гривень.

“Суми, які отримали постраждалі, склали від 10 до 200 тисяч гривень. Розмір виплат встановлювався місцевою комісією з питань надання матеріальної допомоги, виходячи з поданих постраждалими заяв. З кожним із постраждалих ми зв’язалися – і отримали підтвердження того, що кошти їм надійшли”, – уточнив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

Рішення про виділення відповідних коштів було ухвалено під час сесії обласної ради 24 грудня.

Як повідомляв Харків Times, на зустрічі з постраждалими від пожежі в вересні жителями Дворічанського району області, що відбулася 1 грудня у Харківській обласній державній адміністрації, чиновники пообіцяли вирішити питання компенсацій для тих домовласників, які не мають правовстановлюючих документів на згорілі будинки.