В Змієві чиновниця піде під суд за дитячий садок

Чиновницю Зміївської районної адміністрації судитимуть за службову недбалість. При ремонті даху дитсадка вона підписала акт приймання робіт, вартість яких була завищена більш ніж на 100 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у вересні 2018 року Зміївська райдержадміністрація уклала договір підряду з певним товариством з обмеженою відповідальністю. Останнє, згідно з цією угодою, зобов’язувалося виконати капітальний ремонт покрівлі дитячого садка.

При цьому встановлено, що фігурантка, будучи посадовицею у зазначеній райадміністрації, не перевірила обсяги та вартість фактично виконаних будівельних робіт та їх якість. Вона підписала акт приймання виконаних робіт, на підставі якого на рахунок ТОВ перераховані бюджетні кошти. Сума завданих збитків становить понад 100 тис. грн.

За погодженням з Чугуївською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно цієї чиновниці Зміївської райдержадміністрації за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 2 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, директора приватного підприємства, що спеціалізується на покрівельних роботах, підозрюють у привласненні 800 тисяч гривень Держрезерву.