В області почали увічнювати пам’ять спортсменів

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області за ініціативи місцевого відділення Національного олімпійського комітету України розпочали відкривати меморіальні дошки «видатним харківським спортсменам, тренерам та спортивним діячам». Перша меморіальна дошка присвячена пам’яті не олімпійського чи світового чемпіона, а «видатного спортивного організатора, заступника голови обласного спортивного комітету та координатора по Харківській області естафети Олімпійського вогню Ігор-1980» Ігоря Степанова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облдержадміністрації.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять людини, яка все своє життя віддала популяризації здорового способу життя, підтримці спортивної спільноти Харківщини», – заявив на відкритті дошки заступник голови Харківської ОДА Євген Грицьків.

Мабуть, варто згадати, що Харків дав світові таких видатних спортсменів, як чемпіонка світу й перша олімпійська чемпіонка в індивідуальній першості гімнастка Марія Гороховська, володар Кубка світу, дворазовий олімпійський чемпіон і дворазовий чемпіон Європи волейболіст Юрій Поярков, олімпійські чемпіони велосипедист Ігор Целовальников і важкоатлет Ігор Рибак та багатьох інших. Втім, двом останнім теж обіцяли відкрити меморіальні дошки пізніше, «найближчим часом».

Як повідомляв Харків Times, у червні міська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища вирішила встановити пам’ятні таблички кільком відомим харків’янам.