Суд зобов’язав підприємство сплатити 400 тисяч грн за забруднення повітря

Фото: ecoaction.org.ua

Підприємство, розташоване в Харківському районі, за рішенням суду має відшкодувати 400 тисяч гривень збитків, завданих державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в повітря.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що вказане підприємство протягом майже двох років здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферу без дозвільних документів. При цьому на претензії Держекоінспекції про добровільне відшкодування збитків на підприємстві не реагували, збитки не відшкодовували. Щоб домогтися відшкодування збитку, прокурор звернувся до Господарського суду Харківської області з відповідним позовом, який було задоволено в повному обсязі.

Рішення суду вступить в законну силу після закінчення термінів на його апеляційне оскарження.

Крім зобов’язання відшкодувати збиток в розмірі 400 тис грн відносно підприємства проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря).

Як повідомляв Харків Times, в Харкові суд розгляне позов з вимогою відшкодувати збитки, завдані в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря одним з ТОВ.