Посадовця Золочівської адміністрації підозрюють в розтраті

Фото: kharkivoda.gov.ua

Колишнього посадовця Золочівської райдержадміністрації підозрюють в розтраті бюджетних грошей. Він, не перевіряючи, підписав документ, за яким реконструкція музичної школи коштувала набагато більше, ніж мала. Збиток державі склав понад 600 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому чиновнику Золочівської районної адміністрації за фактом зловживання службовим становищем та розтрату чужого майна у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК).

Як розповів керівник місцевої прокуратури Станіслав Пієв, досудове розслідування встановило, що восени 2018 р. Золочівська райдержадміністрація уклала договір підряду з приватною фірмою. Фірма мала реконструювати Золочівську музичну школу.

Директор фірми-підрядника, знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладених договорів, склав і видав завідомо неправдиві офіційні документи, в яких завищив обсяги виконаних робіт.

Посадовець РДА, в свою чергу, підписав вказаний документ, не перевіряючи. Гроші з бюджету пішли на рахунок підрядника. Сума збитків, завданих державі, становить понад 600 тис. грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, чиновницю Зміївської районної адміністрації судитимуть за службову недбалість. При ремонті даху дитсадка вона підписала акт приймання робіт, вартість яких була завищена більш ніж на 100 тис. Грн.