Нам не потрібно купувати “зоряне небо” за шалені гроші – Терехов

Фото: Харків Times

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов визнав, що ціни на низку закупівель, здійснених міською владою, були неадекватними, і заявив, що “надалі такого допускатися абсолютно точно не буде”.

Про це Терехов заявив на сесії Харківської міськради, відповідаючи на питання депутата Ігоря Черняка про доцільність функціонування підрозділу територіального контролю, повідомив кореспондент Харків Times.

“Нам більше не потрібно купувати “зоряне небо” за такі шалені гроші. І цього не буде більше… І буде прозора система, і не буде більше кулуарних жодних питань”, – сказав Терехов.

“І ми ніхто тут більше не хочемо, щоб говорили “ворсовєт” і таке інше”, – додав він.

Коментуючи журналістам після закінчення сесії цю заяву, Терехов зазначив, що надалі міська влада не допускатиме закупівель за неадекватними цінами.

“Що стосується моєї заяви про те, що більше не буде таких покупок, як “зоряне небо”, – дійсно, сьогодні я виступаю за те, щоб все було максимально прозоро, щоб сьогодні харків’яни дійсно насолоджувалися “зоряним небом” – але не за такі гроші. Щоб у наших харків’ян був виконаний комплекс благоустрою за зрозумілі гроші, щоб ми мали сьогодні хороше доглянуте місто, красиве, найкраще місто – але теж за зрозумілі гроші. Щоб громадський транспорт працював… Але ми розуміємо, що, на жаль, є певні моменти, коли, дійсно, на погляд харків’ян, ціна була неадекватною. Тому надалі такого допускатися абсолютно точно не буде”, – сказав секретар міськради.

Відповідаючи на питання журналіста про “Будиночок Діда Мороза”, який був закуплений в минулому році за більш ніж 6 млн. гривень, Терехов сказав, що розділяє критику харків’ян з приводу його вартості: “Я пам’ятаю ту критику харків’ян, щодо ціни, за якою був закуплений цей “Будиночок Діда Мороза”. Можу сказати, що на сто відсотків я поділяю цю критику. На мій погляд – ціна неадекватна”.

Відповідаючи на питання про те, чому він не заперечував проти таких дорогих придбань, коли приймалися рішення про них, Терехов заявив, що він озвучував свою позицію.

“Приймалися рішення тендерним комітетом. Те, що ви кажете, що не говорили – це неправда. І тоді, і зараз я говорив про те, що є ціни адекватні, а є ціни неадекватні. Коли ціна адекватна – я двома руками “за” всі питання. Коли, на мій погляд, ціна завищена – цьому оцінку повинні дати ні я, ні ви, а правоохоронні органи”, – сказав він.

Відповідаючи на репліку журналіста про те, що Терехов своїми заявами критикує ініціативи Геннадія Кернеса, Терехов зазначив: “Не треба говорити, що я щось критикую. Я неодноразово разом з Геннадієм Адольфовичем обговорював цю тему, і ми неодноразово обговорювали з профільними департаментами цю тему – про те, що сьогодні ціни повинні бути адекватні. Хто почув – той почув, хто не почув – той… ну, розлучилися з ними “.

Як повідомляв Харків Times, за будиночок для Діда Мороза СКП “Харківзеленбуд заплатило 6,197 млн гривень. Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав договір вартістю 17 мільйонів 357 тисяч 780 гривень на проведення реконструкції мереж зовнішнього освітлення по вул. Сумській (від пров. Мечникова до вул. Скрипника) з пристроєм світловий ілюмінації (зоряне небо). Потім “зоряне небо приблизно тієї ж вартості було закуплено для установки на вул. Пушкінській.