Міськрада ухвалила рішення про увічнення пам’яті Геннадія Кернеса

Фото: Униан

30 грудня на позачерговій сесії Харківської міськради депутати підтримали рішення про увічнення пам’яті екс-мера Харкова Геннадія Кернеса, який помер 16 грудня 2020 року.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times з сесійної зали.

За це рішення проголосували 64 депутати, вісім – проти, тих, що утрималися, не було.

Згідно з рішенням, буде вжито заходів з увічнення пам’яті мера, передбачені чинним законодавством, а виконавчі органи міської ради повинні підготувати документи, необхідні для реалізації цього рішення.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив, що Геннадію Кернесу планується присвоїти звання Почесний громадянин міста.

«Наш обов’язок вшанувати пам’ять видатного мера Харкова. Згідно з положенням, ми не маємо права присвоювати звання Почесний громадянин посмертно, тому ми опрацюємо це питання юридично, обговоримо на депутатських комісіях, виконкомі та приймемо зважені рішення в сесійній залі », – повідомив Ігор Терехов.

Він зазначив, що прийняте рішення дозволить розпочати роботу з увічнення пам’яті Харківського міського голови. Крім присвоєння звання Почесний громадянин міста, є інші пропозиції щодо увічнення пам’яті Геннадія Кернеса, які надходять у вигляді петицій і звернень громадян.

Фото: Харків Times

Як повідомляв Харків Times, харківський міський голова Геннадій Кернес помер у ніч з 16 на 17 грудня в німецькій клініці «Шаріте».

Геннадія Кернеса поховали на 2-му кладовищі.