Депутати розподілили 320 млн грн надходжень від акцизу на паливо

Фото: www.city.kharkov.ua

Харківська міська рада внесла зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2021 рік. Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 30 грудня, на позачерговій сесії міськради.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами заступника Харківського міського голови, директора Департаменту бюджету і фінансів Тетяни Таукешевої, внесення змін обумовлене внесенням змін до Бюджетного кодексу України.

«Ми брали в цьому процесі найактивнішу участь, домагаючись, щоб місцевим бюджетам залишили 13,44% акцизного податку з виробленого у нас в країні і ввезеного на митну територію України палива. Цього вдалося домогтися, в зв’язку з чим дохідна частина бюджету міста збільшується на 320 млн грн – очікувану суму надходжень акцизного податку. Ці кошти планується спрямувати на будівництво і реконструкцію доріг, облаштування прибудинкової території», – зазначила Тетяна Таукешева.

Також бюджет Харківської міської територіальної громади отримає:
– субвенцію на оплату праці педпрацівників – 74,1 млн грн;
– відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину при забезпеченні хворих на цукровий та нецукровий діабет – 27,8 млн грн;
– субвенцію на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 4,3 млн грн.

Крім того, як повідомила Тетяна Таукешева, з 1 січня по 31 травня 2021 року платники єдиного податку І групи будуть звільнені від сплати податку, в зв’язку з чим місто втратить близько 12 млн грн. Також у 2021 році, на період встановлення карантину, буде призупинене нарахування орендної плати, штрафів і пені за договорами оренди комунального майна суб’єктам господарювання, діяльність яких заборонена на цей період.

Як повідомляв Харків Times, на позачерговій сесії міськради, 30 грудня депутати виділили додаткові гроші на боротьбу з COVID-19.