На площі Свободи встановили інсталяцію у вигляді захисної маски

Фото: suspilne.media

29 грудня на площі Свободи в Харкові встановили інсталяцію у вигляді величезної захисної маски. На гігантському об’єкті розташовані написи: “Закривайтеся маскою, а не в собі”, “Скільки можна боятися”, “Коли вже побачу онуків”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Проект покликаний привернути увагу до ментального здоров’я під час пандемії COVID і Національної гарячої лінії психологічної підтримки, розповів представник організаторів акції Владислав Возний.

За його словами, перед запуском проекту організатори опитали до 100 українців про їх страхи і створили гарячу лінію підтримки: 0800211444.

Фрази, які люди висловлювали в ході опитування, вказали на інсталяції

“Ці страхи написані від різних людей, людей різного віку. Хтось переживає за своїх родичів, хтось за онуків, хтось працює вдома. Маска — це символ захисту від пандемії, а ми маємо донести людям, що вони не мають закриватися в собі, не боятися ділитися своїми страхами та переживаннями з іншими, з близькими, зі спеціалістами, тому ми придумали виразити це в інсталяції”, – розповів Возний.

На лінії підтримки працюють 11 психологів, дзвінки – анонімні.

“Українці не звикли лікувати те, що не болить. В період пандемії, коли з’явилася велика кількість нових обмежень, нових страхів, невпевненості у завтрашньому дні — це все стало тільки приводом, фактором, який стимулював це (напруження на психіку — ред.) ще більше”, – розповідає Возний.

Над створенням маски працювали близько 20 осіб. Інсталяцію виготовили за рахунок гранту Міжнародної організації з міграції.

Інсталяція буде стояти в Харкові до 19:00 29 грудня. Далі учасники проекту вирушать до Краматорська Донецької області.

Фото: suspilne.media