Міністр внутрішніх справ випустив книгу про «харківську весну»

Фото: Арсен Аваков/Facebook

Міністр внутрішніх справ України, у минулому – губернатор Харківської області Арсен Аваков випустив книгу про події весни 2014 року в Харкові «2014. Миттєвості харківської весни».

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Авакова у Facebook.

«Я розповідаю свою історію – так, як бачив і переживав її, як харків’янин і як міністр внутрішніх справ, що тоді тільки-но прийшов на руїни правоохоронної системи.

Разом зі мною свої історії розповідають мої співавтори – харків’яни, які брали участь у тих подіях, переживали їх як історію свого міста і свою особисту долю.

У книзі збережена пряма мова наших героїв без цензури й редагування, з усіма живими емоціями та часом нелітературними виразами – тому що справжня, істинна історія виглядає саме так », – написав міністр.

Він також зазначив, що у книзі міститься багато документів, в тому числі електронне листування «кураторів харківської весни» – «План по Харкову та області», в якому «детально – аж до геоміток – розроблений план окупації Слобожанщини». На думку Авакова, цей документ – «фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії».

Аваков дякує, людям, що взяли участь у створенні книги, яких називає «своїми співавторами», видавництву «Фоліо», яке випустило цю працю, та висловлює глибоку подяку «всім нашим людям, які допомогли врятувати наш рідний Харків у 2014-му від «російської весни».

Фото: Арсен Аваков/Facebook

Як повідомляв Харків Times, у 2019 році Арсен Аваков був найбільш високооплачуваним міністром України.