Війна в Україні: 13 порушень тиші, один поранений

За минулу добу, 28 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі населеного пункту Водяне, на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська неодноразово відкривали вогонь по українських позиціях з мінометів 120-го калібру і гранатометів різних систем. Для коригування вогню противник застосував БПЛА, подальше використання якого припинили наші засоби РЕБ.

Неподалік від Південного збройні формування Російської Федерації також відкривали вогонь з мінометів, проте вже 82-го калібру. Крім них застосували і великокаліберні кулемети.

Вогнева активність російсько-окупаційних військ була помічена і неподалік від Мар’їнки та Авдіївки, де противник кілька разів вів вогонь з гранатометів різних систем. Поруч зі Світлодарськом противник застосував автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. А у Новоалександровки — ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Поблизу Чермалика противник також застосував стрілецьку зброю. Один український воїн отримав поранення. Його доставили до медичного закладу та надали кваліфіковану допомогу.

Про порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації були сповіщені представники ОБСЄ.

З початку поточної доби, 29 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. По всій лінії розмежування спостерігається тиша.